Ons productengamma, geschikt voor de voedings- en drankenindustrie, omvat een volledig pakket aan oplossingen voor de inspectie van uw producten.

Een bijzonder uitgebreid pakket aan metaaldetectoren, omvattende transportbandsystemen voor metaaldetectie op verpakte producten, met of zonder uitstootsysteem, doorvalmetaaldetectoren voor bulkproducten, metaaldetectoren voor worstverwerking, metaaldetectie voor slurries, enzovoort. You name it, we got it. Met CASSEL metaaldetectie bieden we u het meest complete gamma aan metaaldetectie op de markt. Eveneens doen we controles en kalibraties op ‘vreemde’ merken, zodat u niet jaarlijks meerdere bedrijven hoeft te laten langskomen.

Aanvullend op onze metaaldetectoren hebben we een bijzonder breed gamma aan CASSEL X-ray inspectieapparaten. Onze röntgeninspectieapparatuur gaat van een zeer compacte 1 m machine voor kleinere, verpakte producten naar grotere transportbandmachines, evenals X-ray systemen voor flessen en potten, als voor pasta’s en zelfs GIG (glas in glas machines), vaak toegepast in de babyvoeding, met meerdere röntgenbronnen. Ook hier biedt CASSEL u het ruimste gamma aan machines van de ganse markt.

Om het gamma aan productinspectie te completeren hebben we ook nog een ruime range aan PRISMA controleweegschalen. Ook hier bieden we controlewegers aan van klein tot groot, van traaglopend tot snellopend, van zeer kleine gewichten tot dozen- en zakkenwegers van 25 of 50 kg. Er is een controleweger in ons gamma voor elke industrie en voor nagenoeg elke toepassing.

Dosering van allerhande voedingsstoffen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit omvat dosering via BHT loss-in-weight (LIW) doseersysteem via schroeven of trilgoten, zowel voor fijn- als grofdosering, weeg-en doseerbanden voor alle capaciteiten, standaard en op maat gemaakt en batchdoseringen. Onze loss-in-weight doseersystemen zijn uitermate geschikt voor het bijdoseren van allerlei additieven, zoals enzymen, gedroogde en gebroken vruchten, zaden, enzovoort.

Doseerbanden voor de voedingsindustrie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Onze weeg- en doseerbanden zijn bovendien zo ontworpen dat ze perfect geschikt zijn voor de voedingsindustrie, gemakkelijk en snel te reinigen, al dan niet met water, en op maat geleverd worden, in RVS304 of 316.

Continue wegen met onze Multiwegers

Onze Multiwegers kunnen breed ingezet worden maar wordt vooral ingezet voor graan-en poederindustrie, wegen en doseren met deze gravimetrische en ijkwaardige weger is kinderspel. Hij is makkelijk in te bouwen, werkt stand-alone en geeft toch de gewenste gegevens door naar het bestaande Scada of PLC-systeem. Met ons WIMW of MWFD kunnen we vlot tot 500 t/h wegen zonder onderbreking met een ijkwaardige nauwkeurigheid van 1%.

Veel gebruikt in brouwerijen, graan en voederbedrijven, pelletsproductie, suikerraffinaderijen, enzovoort.

Wenst u makkelijk en eenvoudig kleine verpakkingen af te vullen. Ook hier kunnen wij u van dienst zijn, bekijk onze pagina van de verpakking wegers. Afvullen van bigbags tot zakjes van 1 kg.

Bandweging in de voeding industrie

Onze bandwegers zijn eveneens breed inzetbaar en zijn bovendien ijkwaardig. Onze dynamische weegoplossingen, van het bekende merk RAMSEY™ en onze bandwegers van ons huismerk WIBE, zijn bruikbaar voor alle capaciteiten, bandbreedtes en producten. Onze bandwegers zijn eveneens leverbaar in ijkwaardige uitvoering, geschikt voor klassen 2, 1 en zelfs de hoogste nauwkeurigheidsklasse 0,5 en eveneens leverbaar in verschillende soorten materiaal (staal, RVS).

Eveneens is een zeer ruim gamma aan statische weging leverbaar, variërend van eenvoudige loadcells met of zonder inbouwmodules, over een zeer breed pakket aan vloer- en tafelweegschalen tot complete silo-weegoplossingen. Onze statische weegoplossingen zijn leverbaar met een capaciteit van vele honderden tonnen.

Aanvullend op onze statische weegoplossing is onze kalibratie en ijkservice. We kalibreren en/of ijken uw volledige park aan weegschalen, weegplateaus en siloweging, ongeacht het merk. We voorzien eigen ijkgewichten of gebruiken jullie eigen ijkgewichten.

Online vochtmeting in de voedingsindustrie

Vocht-, proteïne, vetmeting is een aanvullend meetmedium dat heel vaak toegepast wordt in de voedings-en verpakkingsindustrie. Het meten van vocht en aanverwante parameters kunnen wij door on-line meting via NIR-meting. Dit kan aanvullend zijn op uw labo-metingen, maar biedt als belangrijkste voordeel dat het een directe meting is, waardoor uw kwaliteitsproces beter gemonitord wordt en snellere acties mogelijk maakt. Onze MoistTech NIR on-line vocht, proteïne, en vetmeting is een top of the art oplossing contactloze NIR-meting en is in quasi alle omstandigheden een uitstekend meetmedium teneinde een goede vochtmeting te bekomen. Voor de voedingsindustrie zijn er speciale nikkel gecoate of RVS behuizingen beschikbaar om te voldoen aan de hygiënische voorschriften.

  • Typische nauwkeurigheid is ongeveer ±0,1% vocht
  • Het typische analoge bereik is 0-10% vocht
  • De uitgangen kunnen worden aangepast om PLC- of registratievereisten te optimaliseren
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Kan overal op de lijn worden geïnstalleerd – zelfs onder een hoek
  • Gemaakt voor veeleisende omgevingen in de buurt van ovens en sproeier
  • Geschikt voor RS232 en Ethernet voor real-time controle
  • Duizenden metingen per seconde
Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: