Bij het detecteren en elimineren van metaal of andere vreemde voorwerpen in non-woven-producten, is er niet zoiets als één systeem voor alles. Metaaldetectoren worden soms gebruikt om de inkomende vezels vóór de productie te screenen en onzuivere grondstoffen te elimineren.

Wij kunnen met speciaal ontworpen metaaldetectoren tapijten, doeken, web controleren op metaal voor ze omgewikkeld worden. Mede met dank aan onze partner CASSEL Inspection waar we reeds jaren met samenwerken.

Online vochtmeting op textiel, non-woven of papier en karton

Controle van de vochtigheid en meting van het basisgewicht tijdens het productieproces zijn van cruciaal belang om de ideale textielkwaliteit en -consistentie te handhaven. Vochtgehaltes variëren vaak in grondstoffen en op verschillende punten in het productieproces, waardoor een niet-contractueel vochtmeetsysteem van vitaal belang is voor het bereiken van een superieur eindproduct.

Controle van de vochtigheid van textiel en non-woven kan leiden tot lagere transportkosten, lagere energiekosten en nog veel meer. Bovendien voorkomt vochtcontrole dat producten bevriezen tijdens verzending en transport. Met onze online MoistTech NIR3000 kunnen wij dit contactloos leveren.

Dosering voor van additieven of extrusielijnen
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: