De recyclingindustrie, waaronder mijnbouw en dagbouwmijnen of recycling van bouwmateriaal, is afhankelijk van bijzonder stabiele en betrouwbare metaaldetectoren.

Ons productengamma, geschikt voor de recyclage-industrie, omvat als eerste bandweging van het bekende merk RAMSEY™ en onze bandwegers van ons huismerk WIBE, bruikbaar voor alle capaciteiten, bandbreedtes en producten. Onze bandwegers zijn eveneens leverbaar in ijkwaardige uitvoering, geschikt voor klassen 2, 1 en zelfs de hoogste nauwkeurigheidsklasse 0,5.

Als alternatief voor onze bandwegers zijn ook schroefwegers leverbaar, met complete schroef of eventueel een upgrade van een bestaande schroef naar een volwaardige schroefweging.

Een frequent toegepaste variant voor bandwegers en schroefwegers is een volumetrische meting, op basis van lasermeting of 3D-meting. Deze volumetrische meting is inzetbaar op toepassingen waar geen goede bandbelading aanwezig is of waarbij inbouw van een bandweging moeilijk en/of onmogelijk is.

Eveneens is een zeer ruim gamma aan statische weging leverbaar, variërend van eenvoudige loadcells met of zonder inbouwmodules, over een zeer breed pakket aan vloer- en tafelweegschalen tot complete silo-weegoplossingen. Onze statische weegoplossingen zijn leverbaar tot vele honderden tonnen capaciteit.

Vochtmeting is een aanvullend meetmedium dat heel vaak toegepast wordt in de recycling. Onze MoistTech vochtmeting is een top of the art oplossing, op basis van een on-line, contactloze NIR-meting en is in quasi alle omstandigheden een uitstekend meetmedium teneinde een goede vochtmeting te bekomen.

Als laatste passen we veelvuldig de CASSEL metaaldetectie toe, vaak als laatste controlemiddel in het productieproces. De CASSEL metaaldetectoren zijn toepasbaar op alle types van recyclage-proces, van kleine doorlaatopeningen tot openingen van wel 2m en meer. Onze metaaldetectoren verzekeren u van een metaalvrij eindproduct, en controleert zowel ferro, non-ferro als RVS verontreiniging.

Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: