Als alternatief voor de bandwegers, schroefwegingen en vaste stoffen debietmeters passen we ook doorstroomwegers toe. Een doorstroomweger biedt als grootste voordeel dat een zeer hoge nauwkeurigheid (ook ijkwaardig) en betrouwbaarheid gegarandeerd wordt. Bovendien heeft onze doorstroomweger ook een zeer compacte bouwwijze waardoor hij in veel processen inzetbaar is.

Continue wegen met onze Multiwegers

Onze Multiwegers kunnen breed ingezet worden maar wordt vooral ingezet voor graan-en poederindustrie, wegen en doseren met deze gravimetrische en ijkwaardige weger is kinderspel. Hij is makkelijk in te bouwen, werkt stand-alone en geeft toch de gewenste gegevens door naar het bestaande Scada of PLC-systeem. Met ons WIMW of MWFD kunnen we vlot tot 500 t/h wegen zonder onderbreking met een ijkwaardige nauwkeurigheid van 1%.

Veel gebruikt in brouwerijen, graan en voederbedrijven, pelletsproductie, suikerraffinaderijen, enzovoort.

Wenst u makkelijk en eenvoudig kleine verpakkingen af te vullen. Ook hier kunnen wij u van dienst zijn, bekijk onze pagina van de verpakking wegers. Afvullen van bigbags tot zakjes van 1 kg.

Volumemeting op graanstromen

Een interessante in ons gamma is een volumetrische meting, op basis van lasermeting of 3D-meting. Deze volumetrische meting is inzetbaar op toepassingen waar geen goede bandbelading aanwezig is of waarbij inbouw van een bandweging moeilijk en/of onmogelijk is, zoals bijvoorbeeld op een mobiele installatie of een platenband.

Dosering van allerhande grondstoffen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit omvat dosering via loss-in-weight (LIW) doseersysteem via schroeven of trilgoten, zowel voor fijn- als grofdosering, weeg-en doseerbanden voor alle capaciteiten, standaard en op maat gemaakt en batchdoseringen. Een loss-in-weight doseersysteem wordt in de bouwindustrie vaak toegepast voor het bijdoseren van allerlei toeslagstoffen zoals titaanoxides, calciumcarbonaat, ijzer- en mangaanoxides, enzovoort.

Eveneens is een zeer ruim gamma aan statische weging leverbaar, variërend van eenvoudige loadcells met of zonder inbouwmodules, over een zeer breed pakket aan vloer- en tafelweegschalen tot complete silo-weegoplossingen. Onze statische weegoplossingen zijn leverbaar met een capaciteit tot vele honderden tonnen.

Bandwegers voor de graansector

Ons productengamma, geschikt voor de eender welke industrie, omvat onder anderen een ruim gamma aan dynamische weging zoals bandweging van het bekende merk RAMSEY™ en onze bandwegers van ons huismerk WIBE, bruikbaar voor alle capaciteiten, bandbreedtes en producten. Onze bandwegers zijn eveneens leverbaar in ijkwaardige uitvoering, geschikt voor klassen 2, 1 en zelfs de hoogste nauwkeurigheidsklasse 0,5. We bieden ook specifieke oplossingen aan voor mobiele installaties.

Als alternatief voor onze bandwegers zijn er ook schroefwegers leverbaar, met complete schroef of eventueel een upgrade van een bestaande schroef naar een volwaardige schroefweging.
Eveneens vaak toegepast in de grondstof industrie zijn onze vaste stoffen debietmeter DynaFlow, op basis van een centripetaal meting. Makkelijk in te bouwen en we u heeft onmiddellijk de actuele flow van uw proces in kg/h of t/h. Met dagtellers of totaaltellers weet u perfect welke hoeveelheid u per dag verbruikt of geproduceerd heeft.

Vochtmeting op granen of noten

Vochtmeting is een aanvullend meetmedium dat heel vaak toegepast wordt op granen en poeders. Het meten van vocht is vaak een heel belangrijke parameter in het beheersen van uw proces. Vooral het efficiënt monitoren en aansturen van het droogproces is een zeer belangrijk voordeel. Onze MoistTech vochtmeting is een top of the art oplossing, op basis van een on-line, contactloze NIR-meting en is in quasi alle omstandigheden een uitstekend meetmedium teneinde een goede vochtmeting te bekomen.

Veelvuldig passen we ook de CASSEL metaaldetectie toe ivan CASSEL op de granen en poeders . Als controlemiddel in het productieproces, om productzuiverheid te garanderen, als bescherming van de walsen, enzovoort. De CASSEL metaaldetectoren zijn toepasbaar op nagenoeg alle types stortgoed, van kleine doorlaatopeningen tot openingen van wel 2m en meer. Dit kan op een transportband of in een doorval toepassing. Ook ATEX is mogelijk. Onze metaaldetectoren verzekeren u van een metaalvrij eindproduct, en controleert zowel ferro, non-ferro als RVS verontreiniging.

Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: