Voor de machinebouwer kan Weighing & Inspection veel betekenen. Wij denken mee met uw vraagstuk en bieden u een pasklare oplossing aan. Weighing & Inspection maakt er een filosofie van om een weegoplossing aan te beiden aan zijn klanten. Alle producten kunnen dienen voor OEM’s.

Bandwegers inbouwen in complete installaties

Naast de aard van het product, de bandbreedte en de capaciteit spelen veel andere factoren een rol bij het te kiezen model en de te behalen weegnauwkeurigheid. Zo moet de bandsnelheid in relatie lopen met de capaciteit. Een hoge bandsnelheid met een lage capaciteit leidt ertoe dat te weinig product op het weegframe ligt. Hoe steiler de opvoerhoek van de band, hoe moeilijker het is om nauwkeurig te wegen. Bovendien moet bij steile hoeken worden vermeden dat het product terugglijdt. Als de bandlengte te kort is, gaat dat eveneens ten koste van de nauwkeurigheid. Verder bepaalt ook de bandconstructie het model van bandweger. Gaat het om een band met vlakke rollen of trogstellen met twee of drie rollen? Van belang is verder of de bandweger ijkwaardig moet zijn, zodat het weegresultaat kan worden gebruikt voor facturering.

Op basis van al deze informatie kan worden gekozen voor een bepaald weegframe, de juiste snelheidsopnemer en een geschikte weegprocessor. Wij hebben hier, bij Weighing & Inspection meer dan 20 jaar ervaring mee als Thermo RAMSEY™ verdeler. Ondertussen produceren wij ons eigen huismerk WIBE om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Wij integreren op maat uw oplossing. U bent als OEM’er ontzorgt en wij werken samen met u naar de gepaste oplossing voor uw project.

Weegbanden en doorstroomwegers op maat voor turnkey projecten

Wij ontwikkelen, produceren en leveren in eigen beheer onze eigen weegbanden. Met een weegband van Weighing & Inspection kan u moeiteloos van zeer lage tot zeer hoge debieten gaan wegen. De uitlezing kan op vraag van de klant in kg/h of in t/h. Met deze variabelen kan via onze bijhorende integrator en ingebouwde PID regelaar vlot toevoerstromen, de eigen bandsnelheid of andere proces actoren geregeld worden. Dit gebeurd dan door middel van een netwerkprotocol of analoog uitgangsignaal.

De weegbandbanden zijn turnkey en kunnen vlot geïntegreerd worden in nieuwe of bestaande projecten.

Als alternatief voor de bandwegers, schroefwegingen en vaste stoffen debietsmeters passen we ook doorstroomwegers toe. Een doorstroomweger biedt als grootste voordeel dat een zeer hoge nauwkeurigheid (ook ijkwaardig) en betrouwbaarheid gegarandeerd wordt. Bovendien heeft onze doorstroomweger ook een zeer compacte bouwwijze waardoor hij in veel processen inzetbaar is.

Hiervoor hebben de multiweger die kan ingezet worden als continue doorstroomweger, dosering en batchweger.

Dosering van grondstoffen
Online vochtmeting in alle industrieën
Silo en tank weging
Metaaldetectoren voor elke industrie
Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: