Specifiek voor de kunststof industrie is ons uitgebreide gamma aan BHT, loss-in-weight (LIW) of volumetrische doseerders een belangrijk productengamma.

Onze LIW-doseerders en/of volumetrische doseerunits zijn leverbaar in allerlei uitvoeringen en klantenspecifiek te bouwen. Voor fijndoseringen zijn dubbele schroefdoseerders leverbaar, voor moeilijk te doseren producten is een speciale kluitenbreker beschikbaar, voor producten die niet mogen beschadigd worden (pellets bijvoorbeeld) zijn trilgootjes leverbaar. Quasi alles is mogelijk. Samen met onze Italiaanse partner BHT, met roots in de kunststof industrie en een jarenlange ervaring, helpen we uw doseerprobleem op te lossen.

Eveneens toepasbaar in de kunststof en rubberindustrie zijn onze RAMSEY™ bandwegers en ons WIBE huismerk bandweegoplossingen. Onze bandwegers kunt u overal gebruiken waar transportbanden toegepast worden, ongeacht de bandbreedte, bandsnelheid. Wij ontwikkelen samen met u een geschikte weegunit.

Als alternatief voor onze bandwegers zijn ook RAMSEY schroefwegers leverbaar, met complete schroef of eventueel een upgrade van een bestaande schroef naar een volwaardige schroefweging.

Eveneens regelmatig gebruikt in de kunststofindustrie zijn onze vaste stoffen debietmeter DynaFlow, op basis van een centripetaal meting. Het wegen van allerlei poeders, pellets en andere goed lopende producten leent zich uitermate goed voor het toepassen van onze DynaFlow.

Als alternatief voor de bandwegers, schroefwegingen en vaste stoffen debietsmeters passen we ook doorstroomwegers toe. Een doorstroomweger biedt als grootste voordeel dat een zeer hoge nauwkeurigheid (ook ijkwaardig) en betrouwbaarheid gegarandeerd wordt. Bovendien heeft onze doorstroomweger ook een zeer compacte bouwwijze waardoor hij in veel processen inzetbaar is. Onze doorstroomwegers van het Duitse merk FD WAAGENBAU zijn van het hoogste afwerkingsniveau en kunnen volledig klant specifiek gebouwd worden indien een standaard oplossing niet toepasbaar is.

Eveneens is een zeer ruim gamma aan statische weging leverbaar, variërend van eenvoudige loadcells met of zonder inbouwmodules, over een zeer breed pakket aan vloer- en tafelweegschalen tot complete silo-weegoplossingen. Onze statische weegoplossingen zijn leverbaar tot vele honderden tonnen capaciteit.

Vochtmeting is een aanvullend meetmedium dat toepasbaar is in de kunststofindustrie. Het meten van vocht is vaak een heel belangrijke parameter in het beheersen van uw proces. Onze MoistTech vochtmeting is een top of the art oplossing, op basis van een on-line, contactloze NIR-meting en is in quasi alle omstandigheden een uitstekend meetmedium teneinde een goede vochtmeting te bekomen.

Veelvuldig passen we ook hier de CASSEL metaaldetectie toe. Als controlemiddel in het productieproces, om productzuiverheid te garanderen, als bescherming, enzovoort. De CASSEL metaaldetectoren zijn toepasbaar op nagenoeg alle types poeder, pellets, en zo verder, van kleine doorlaatopeningen tot openingen van wel 2 m en meer. Onze metaaldetectoren verzekeren u van een metaalvrij eindproduct, en controleert zowel ferro, non-ferro als RVS verontreiniging.

Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: