Wegingen in de hout industrie heeft voor ons, Weighing & Inspection, geen geheimen. Van boomstam tot zaagmeel, wij kunnen in elk onderdeel van het proces iets betekenen. Is het niet op weeg-technisch vlak dan zal het op de controle en het waarborgen van de kwaliteit zijn.

Zo hebben wij tal van referenties voor het nauwkeurig meten van de volumestromen op houtsnippers. Denk aan bedrijven zoals UNILIN, HOLZ Pauls, Dynea NV, Electrabel, ….

Volume meting doen we met onze kwalitatieve optische bandweger H-sensor. Hiermee behalen we nauwkeurigheden van 1%. Het grote voordeel ten opzichte van een bandweger is dat een optische volume meting van H-sensor geen onderhoud vraagt. Er zijn geen draaiende onderdelen en is heel eenvoudig te installeren. Dit kan zowel op mobiele installaties zoals mobiele brekers en shredders, als op vaste transportbanden. Bij lage densiteit, waar een bandweger het moeilijker heeft is dit een zeer nauwkeurig en degelijk alternatief. Het signaal kan doorgegeven worden naar uw PLC of draadloos via bluetooth naar uw smartphone.

Samen met de bandwegers van ons huismerk WIBE of het gekende merk Thermo RAMSEY™ kunnen wij de gepaste weging voor elke houtstroom leveren. Denk bijvoorbeeld aan toevoerstromen van pellets naar boilers voor opwekking van elektriciteit. We hebben reeds meer dan 20 jaar ervaring met de dynamische wegen van alle soorten materialen en grondstoffen. RAMSEY™ is een naam in de proces-weeg wereld.

Belangrijk in de houtindustrie is het beschermen van uw machinepark. Dit kan door onze metaaldetectoren van CASSEL. Onze metaaldetectoren voor hout beschermen uw persen, zaagbladen, hakselaars, versnipperaars, schilfers en molens tegen dure schade door metaalverontreinigingen. Hiermee garandeert u dat uw houtplaten, OSB, triplex, karton en andere producten van een onberispelijke kwaliteit zijn. Hiervoor is Weighing & Inspection reeds tientallen jaren partner met CASSEL Inspection, 25 jaar gespecialiseerd in metaaldetectie.

Onze metaaldetectoren van CASSEL die voldoen aan uw unieke behoeften, van hele boomstammen tot metaaldetectie van hout, spaanplaat, OSB-platen, zaagsel of houtschilfers. Onze robuuste metaaldetectoren voor hout zijn voorzien van een stevig, weerbestendig, roestvrijstalen frame, dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden en lage temperaturen.

Online vochtmeting in houtspaanders met onze MoistTech NIR3000

Houtspaanders worden van oudsher beschouwd als een afvalproduct en zijn in het verleden gebruikt als een bron voor pulp om papier te maken en als een organische stof in landschapsarchitectuur. Voor geen van beide toepassingen was een strikte controle van de vochtigheid van groene houtspaanders vereist.

Recentelijk zijn houtspaanders echter populair geworden als biomassabrandstof. Als brandstof heeft het een explosieve groei in de biomassa-ovenindustrie veroorzaakt. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, hebben ovenfabrikanten de optimale vochtigheidsgraad van houtsnippers moeten vaststellen en definiëren. Gelukkig is het, ondanks wat een moeilijke overgang van een afvalproduct naar een biomassabrandstof had kunnen zijn, mogelijk om de vochtigheid online in groene houtsnippers te controleren met de bestaande NIR-technologie.

Weighing & Inspection is trotse distributeur van MoistTech Corp. en heeft de ervaring om u te helpen met deskundig advies voor uw online vochtmeting.

Waarom het belangrijk is om het online vochtgehalte in houtsnippers te controleren

De energie die beschikbaar is uit houtsnippers is recht evenredig met het vocht in de snippers. Om de brandstof in houtsnippers beschikbaar te maken, moeten biomassa ovens het vocht in de houtsnippers eerst omzetten in stoom. Hoe hoger de hoeveelheid vocht in de houtspaanders, hoe meer energie er nodig is om het vocht om te zetten in stoom voordat de brandstof beschikbaar is. Om de doeltreffendheid van hun ovens te garanderen, bouwen fabrikanten hun ovens om te werken bij een zeer specifiek vochtigheidsbereik van houtspaanders. Houtspaanders worden van oudsher beschouwd als een afvalproduct en werden in het verleden gebruikt als bron voor pulp om papier te maken en als organische stof bij landschapsarchitectuur. Voor geen van beide toepassingen was een strikte controle van de online vochtigheid van houtspaanders nodig.

Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: