In de chemische industrie worden zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van producten, grondstoffen en processen, dus als het gaat om kwaliteit, precisie en snelheid moet aan de hoogste eisen worden voldaan.

Procesbewaking en -controle zijn noodzakelijk in alle fasen van de chemische verwerking, van grondstoffen tot het mengen tot het eindproduct. Online vochtmeting door middel van NIR (near-infrared), dosering, statisch en dynamische wegingen worden veel gebruikt bij het behandelen van grondstoffen. Hiermee heeft u een kwaliteitscontrole en procesbewaking vanwege de onmiddellijke en contactloze metingen.

Online vochtmeting in de chemische sector

Met de hulp van industriële partners en 40 jaar kennis, heeft MoistTech duizenden installaties wereldwijd in chemische toepassingen. Wij bieden zowel online voor de continue metingen van NIR vochtmetingen als laboratorium NIR vochtsensoren voor spot tests in de buurt van lijnen of in uw kwaliteitscontrole laboratoria.

Tijdens het mengen en mixen zijn verwerkers constant bezig met het aanpassen van vocht om de kwaliteit van hun product te behouden. Kleine variaties en een teveel aan vocht in mengsels kunnen leiden tot klontering, waardoor de kwaliteit en de consistentie worden aangetast. Tijdens het drogen en granuleren spelen vochtmetingen een cruciale rol bij de productie van chemicaliën. Metingen tijdens het proces zorgen voor optimalisatie en voorkomen dat het product te droog wordt, wat kan leiden tot een product dat niet aan de specificaties voldoet en zorgt voor degradatie van het product.

Het meten van vocht is vaak een heel belangrijke parameter in het beheersen van uw proces. Onze MoistTech online vochtmeting is een top of the art oplossing, op basis van een on-line, contactloze NIR-meting en is in quasi alle omstandigheden een uitstekend meetmedium teneinde een goede vochtmeting te bekomen.

Ons productengamma, geschikt voor de chemische industrie, omvat tevens een volledig pakket aan dynamische weging zoals bandweging van het bekende merk RAMSEY™ en onze bandwegers van ons huismerk WIBE, bruikbaar voor alle capaciteiten, bandbreedtes en producten. Onze bandwegers zijn eveneens leverbaar in ijkwaardige uitvoering, geschikt voor klassen 2, 1 en zelfs de hoogste nauwkeurigheidsklasse 0,5.

Als alternatief voor onze bandwegers zijn ook RAMSEY schroefwegers leverbaar, met complete schroef of eventueel een upgrade van een bestaande schroef naar een volwaardige schroefweging.

Eveneens vaak toegepast in de chemische industrie zijn onze vaste stoffen debietmeter DynaFlow, op basis van een centripetaal meting. Het wegen van allerlei poeders, pellets en andere goed lopende producten leent zich uitermate goed voor het toepassen van onze DynaFlow.

Als alternatief voor de bandwegers, schroefwegingen en vaste stoffen debietsmeters passen we ook doorstroomwegers toe. Een doorstroomweger biedt als grootste voordeel dat een zeer hoge nauwkeurigheid (ook ijkwaardig) en betrouwbaarheid gegarandeerd wordt. Bovendien heeft onze doorstroomweger ook een zeer compacte bouwwijze waardoor hij in veel processen inzetbaar is. Onze doorstroomwegers van het Duitse merk FD WAAGENBAU zijn van het hoogste afwerkingsniveau en kunnen volledig klantspecifiek gebouwd worden indien een standaard oplossing niet toepasbaar is.

Dosering van allerhande grond- en toeslagstoffen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit omvat dosering via loss-in-weight (LIW) doseersysteem via schroeven of trilgoten, zowel voor fijn- als grofdosering, weeg-en doseerbanden voor alle capaciteiten, standaard en op maat gemaakt en batchdoseringen.

Eveneens is een zeer ruim gamma aan statische weging leverbaar, variërend van eenvoudige loadcells met of zonder inbouwmodules, over een zeer breed pakket aan vloer- en tafelweegschalen tot complete silo-weegoplossingen. Onze statische weegoplossingen zijn leverbaar met een capaciteit tot vele honderden tonnen.

Veelvuldig passen we ook hier de CASSEL metaaldetectie toe. Als controlemiddel in het productieproces, om productzuiverheid te garanderen, als bescherming, enzovoort. De CASSEL metaaldetectoren zijn toepasbaar op nagenoeg alle types poeder, pellets, en zo verder, van kleine doorlaatopeningen tot openingen van wel 2 m en meer. Onze metaaldetectoren verzekeren u van een metaalvrij eindproduct, en controleert zowel ferro, non-ferro als RVS verontreiniging.

Als u in uw proces eveneens gaat verpakken kan ons gamma aan controlewegers interessant zijn. Onze controlewegers van het merk PRISMA combineert een hoog afwerkingsniveau met betrouwbare weegresultaten. Onze PRISMA controlewegers zijn leverbaar van klein tot groot, van traaglopend tot snellopend, van zeer kleine gewichten tot dozen- en zakkenwegers van 25 of 50 kg. Er is een controleweger in ons gamma voor elke industrie en voor nagenoeg elke toepassing.

Eveneens vaak heel belangrijk is om de verwerkte tonnages van uw wielladers op te volgen om zo overbelading te vermijden, een efficiënt gebruik van de machines in kaart te brengen of het totaal verbruik van goederen te monitoren. Onze LOADRITE® wielladerwegingen bieden niet alleen een betrouwbaar weegresultaat, maar zorgen er desgewenst ook voor dat uw wielladers via ons cloud-gebaseerd platform op afstand perfect op te volgen zijn en een volledige transparantie garanderen. Een goede wielladerweging zorgt voor een betere procesbeheersing.

Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: