Ons productengamma, geschikt voor de stortgoedindustrie, omvat als eerste een volledig pakket aan dynamische weging zoals bandweging van het bekende merk RAMSEY™ en onze bandwegers van ons huismerk WIBE, bruikbaar voor alle capaciteiten, bandbreedtes en producten. Onze bandwegers zijn eveneens leverbaar in ijkwaardige uitvoering, geschikt voor klassen 2, 1 en zelfs de hoogste nauwkeurigheidsklasse 0,5.

Als alternatief voor onze bandwegers zijn er ook schroefwegingen leverbaar, met complete schroef of eventueel een upgrade van een bestaande schroef naar een volwaardige schroefweging.

Eveneens vaak toegepast in de grondstoffen industrie is onze vaste stoffen debietmeter DynaFlow, op basis van een centripetaal meting.

Als alternatief voor de bandwegers, schroefwegingen en vaste stoffen debietsmeters passen we ook doorstroomwegers toe. Een doorstroomweger biedt als grootste voordeel dat een zeer hoge nauwkeurigheid (ook ijkwaardig) en betrouwbaarheid gegarandeerd wordt. Bovendien heeft onze doorstroomweger ook een zeer compacte bouwwijze waardoor hij in veel processen inzetbaar is.

Een frequent toegepaste variant voor bandwegers en schroefwegers is een volumetrische meting, op basis van lasermeting of 3D-meting. Deze volumetrische meting is inzetbaar op toepassingen waar geen goede bandbelading aanwezig is of waarbij inbouw van een bandweging moeilijk en/of onmogelijk is.

Dosering van allerhande grondstoffen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit omvat dosering via loss-in-weight (LIW) doseersysteem via schroeven of trilgoten, zowel voor fijn- als grofdosering, weeg-en doseerbanden voor alle capaciteiten, standaard en op maat gemaakt en batchdoseringen.

Eveneens is een zeer ruim gamma aan statische weging leverbaar, variërend van eenvoudige loadcells met of zonder inbouwmodules, over een zeer breed pakket aan vloer- en tafelweegschalen tot complete silo-weegoplossingen. Onze statische weegoplossingen zijn leverbaar tot vele honderden tonnen capaciteit.

Vochtmeting is een aanvullend meetmedium dat heel vaak toegepast wordt in de stortgoedindustrie. Het meten van vocht is vaak een heel belangrijke parameter in het beheersen van uw proces. Onze MoistTech vochtmeting is een top of the art oplossing, op basis van een on-line, contactloze NIR-meting en is in quasi alle omstandigheden een uitstekend meetmedium teneinde een goede vochtmeting te bekomen.

Veelvuldig passen we ook de CASSEL metaaldetectie toe in de stortgoedindustrie. Als controlemiddel in het productieproces, om productzusiverheid te garanderen, als bescherming, enzovoort. De CASSEL metaaldetectoren zijn toepasbaar op nagenoeg alle types stortgoed, van kleine doorlaatopeningen tot openingen van wel 2 m en meer. Onze metaaldetectoren verzekeren u van een metaalvrij eindproduct, en controleert zowel ferro, non-ferro als RVS verontreiniging.

Eveneens vaak heel belangrijk is om de verwerkte tonnages van uw wielladers op te volgen om zo overbelading te vermijden, een efficiënt gebruik van de machines in kaart te brengen of het totaal verbruik van goederen te monitoren. Onze LOADRITE® wielladerwegingen bieden niet alleen een betrouwbaar weegresultaat, maar zorgen er desgewenst ook voor dat uw wielladers via ons cloud-gebaseerd platform op afstand perfect op te volgen zijn en een volledige transparantie garanderen. Een goede wielladerweging zorgt voor een betere procesbeheersing.

Verwante producten
De groep

Weighing & Inspection

Brielstraat 112
9990 Maldegem, België

Nikkelstraat 45
4823 AE Breda, Nederland

T : +32 50 71 09 20
E : info@weighingandinspection.eu

BTW BE0479645994

Volg ons op Linkedin: